Yhteistyössä: Sinelli

Kaikki juhlapyhät ovat siitä(kin) ihania, että tavallinen pulliainen voi päästää sisäisen askartelijansa irti. Ei tarvitse syntyä jotakin superhienoa ja uutta, vaan saa näprätä ihan perinteisiä koristeita. Tällä kertaa työn alla oli jouluisia paperitähtiä.

paperitähtiä

Paperitähtiin käytettiin Sinellin valmiita paperisuikaleita. Pakkauksessa on kahta kokoa suikaletta ihanilla jouluaiheisilla printeillä. Näihin ei tarvita liimaa eikä välttämättä edes saksia, vaikka suikaleiden leikkaaminen kulmista kyllä helpottaa paperin pujottelua. Suikalepakkauksessa on taitteluohjeet, jotka kannattaa katsoa läpi ihan rauhassa kohta kerrallaan. Tämä puuha ei sovi kiireessä tehtäväksi. Silloin lopputuloksena on kaikkea muuta kuin hyvä ja rentoutunut mieli.

Ensimmäinen tähti kannattaa tehdä leveämmästä suikaleesta, sillä sitä on helpompi työstää alkukankeilla sormilla. Parin ensimmäisen tähden jälkeen taittelu alkaa sujua jo joutuisammin. Ja sitten sitä huomaakin olevansa koukussa.

paperisuikaleet

Paperitähtien taittelu olisi erityisen mukavaa puuhaa hyvässä porukassa. Vähän glögiä, pikkuisen herkkuja ja iloista puheensorinaa. Ensimmäinen tähteni olisi taatusti valmistunut nopeammin, kun taitoskohtia olisi ollut pähkäilemässä useampi henkilö.

paperitähti-joulukuusi

Paperitähdet pääsivät koristamaan kesähuoneen joulukuusta. Meillä nimittäin vierailee sen verran hajamielinen joulupukki, että muutama lahja unohtuu matkasta joka vuosi. Nämä löytyvät myöhemmin aattoiltana kesähuoneesta. Erhettä korjailevat tontut arvostavat varmasti jouluasun saanutta kesähuonetta ja sen koristeltua metsäkuusta.

diy paperitähti

Tähtiin olisi voinut pujottaa ripustuslangan neulalla, mutta itseltäni sattui löytymään juuri passeleita kultaisia metalliniittejä ja työkalut niiden kiinnittämiseen. Myös nämä kuuluvat Sinellin valikoimiin. Niitistä oli helppo pujottaa läpi vähän paksumpi punavalkoinen puotinaru, joka sekin näyttää kuusessa hauskalta. Sinellistä löytyy myös ulkokäyttöön sopivia paperisuikaleita. Kauniit paperitähdet olisivat aika ihana koriste pihapuussa!

paperitähtiä kuuseen

Muistatteko, kun askartelin keväällä suloisia pääsiäismunia kuvun sisään (pääsiäispostaus löytyy täältä). Nyt kupu sai jouluisemman ilmeen Sinellin minikuusilla.

jouluaskartelu-kupu

Muovikuvun puujalustassa on aukko, josta pujotin sisään ohutta metallilankaista led-valonauhaa. Laitoin pohjalevyn päälle kotipihasta irrotettua sammalta ja kieputin metallilankavaloa minikuusien ympärille. Lopuksi ripottelin sammaleen päälle tekolunta. Yritin kyllä ensin tomusokerilla, mutta sammal oli yhä sen verran kosteaa, että sokeri suli samantien. Piilotin pattereilla toimivan valosarjan patteriosan tarjottimelle pähkinöiden alle.

jouluaskartelu-pikkukuuset

Kaipaatpa sitten ideoita, materiaaleja tai molempia, niitä löytyy hyllytolkulla kauppakeskus Veturin Sinellistä. Loistavan palvelun kera! Myymälä on juuri nyt joulua täynnä. Sinellin verkkokauppa löytyy täältä, Instagram-tili täältä ja Facebook-sivut täältä.

Oikein mukavia joulupuuhia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *