Yhteistyössä: Ecorella

Kauppakeskus Veturissa sijaitseva Ecorella on ekoilevan kuluttajan paratiisi. Tarjolla on kaikkea mahdollista sisäisesti ja ulkoisesti oloa parantavaa. Siis ihan kaikkea. Kodin siivousaineista hammastahnaan ja suklaasta ripsiväriin.

Hävettää myöntää, mutta lukeudun siihen kuluttajakastiin, joka tekee välillä ostopäätöksiä kauniin pakkauksen perusteella. Olen ostanut lomaluettavaa kirjan kannen ulkonäön pohjalta. Ostoskoriin sujahtaa puutarhalehti kutsuvan kuvan houkuttamana. Ja sama näyttää pätevän luonnonkosmetiikkaan. Mitä kauniimpi pakkaus, sen varmemmin tällainen satunnainen ekoilija siihen tarttuu.

Satunnainen siksi, että vaikka pyrin tekemään vihreitä valintoja, niin harrastan myös yksityisautoilua (joka synnyttää suoria päästöjä), matkustan lentokoneella ja teen muitakin asioita, joista jää hiilijalanjälkiä. Toisaalta haluan ajatella, että tekemällä päivittäin pieniä tekoja ja fiksuja valintoja pystyn vähentämään ympäristön kuormittamista ihan tavallisessa arjessa.

ben&Anna deodoranttiBen & Anna -deodorantit kiinnittivät huomioni (jälleen kerran) ulkonäöllään. Pirteät värit ja veikeä ulkoasu saivat minut tarttumaan purkkiin. Ja yhtäkkiä näitä putkahtelee esiin kaikkialla. Blogien tuotetesteissä, lehdissä, tuttujen puheissa. Ben & Anna -deodorantit ovat vegaanisia ja alumiinittomia deodorantteja, joiden luvataan lisäksi olevan tehokkaita. Ne ovat luonnonkosmetiikkasertifioituja. Pahvinen pakkaus, joka on sekä kaunis että toimiva, on 100% kierrätettävä. Paketin voi käytön jälkeen laittaa pahvinkeräykseen.

vegaani deodorantti

Ulkonäön lisäksi ihastuin näiden tuoksumaailmaan. On laventelia, intialaista mandariinia, katajaa, monen moista. Tuoksut ovat tunnistettavia, mutta eivät ollenkaan liian voimakkaita. Deodorantin koostumus on voidemainen ja siinä käytetyt kasviöljyt hoitavat ja kosteuttavat ihoa.

alumiiniton deodorantti

Ben & Anna -deodoranttien teho perustuu soodaan. Joidenkin ihoa pitkäaikainen käyttö saattaa ärsyttää. Itse en ole moista vielä huomannut, vaikka herkkäihoinen olenkin.

Ben&Anna deodorantti Provence

Tänä kesänä vanha kettu yllätti itsensä kokeilemalla palashampoota. Kuontaloni on melkoisen paksu, joten ekopalan kokeilu suoraan sanottuna epäilytti. Minua kyllä varoiteltiin, että hiusten kuorimituksesta (käsittelyistä) ja hiustyypistä riippuen kannattaa kokeilla useampi pesukerta, ennen kuin tuote todella alkaa toimia.

shampoopala

Flown palashampoot ovat kotimaisia, ekologisia ja aidosti luonnollisia tuotteita hiustenpesuun. Luomupalashampoo on pahvipakkausten myöten paitsi ekoteko, niin myös vähentää hiusten päivittäistä kemikaalikuormaa. Tuotteita löytyy sekä hiusvärin että hiustyypin perusteella. Ja nämä ovat muuten tosi käteviä reissussa, ei vuoda shampoopullo eikä tarvitse miettiä lentokoneen nesterajoituksia.

blondi shampoopala

Paitsi että tykkään karamellipakkauksista, niin tykkään tietenkin myös karamellista. Samettisen pehmeät Goodio-raakasuklaat ovat suorastaan luksusta! Ne valmistetaan käsityönä pienessä suklaatehtaassa Helsingissä. Ja ovat muuten aivan täydellisiä lahjoja. Nyt kun tuo pikkujouluaikakin, ja opettajien ja kerhotätien muistamiset vääjäämättä lähestyvät.

raakasuklaa

“Good for your skin, nice to our environment.” Eli kuten tuossa yhdessä paketin kyljessä luvataan, “hyväksi sinulle ja hyväksi ympäristölle.” Laaja valikoima hyvää tekeviä tuotteita löytyy Veturin ensimmäisestä kerroksesta Ecorellasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *