Koristeellinen kukkatarjotin tuo ihanaa syystunnelmaa ja toivottaa vieraat tervetulleiksi. Kukkatarjotin sopii syksyn juhlapöytään tai vaikka parvekkeen kaunistukseksi. Se syntyy helposti ja nopeasti luonnon antimista.

kukkatarjotin

Hyödynnä puutarhan satoa, ruukkukukkia, luonnonmateriaaleja ja värikkäitä vihanneksia sekä hedelmiä. Syksyn sadosta riittää myös koristeluun. Kulje pihassa ja luonnossa “sillä silmällä” ja kartoita syyspuuhasteluun sopivia sesongin materiaaleja. Kukkatarjottimen tekoon tarvitset laakean astian (esimerkiksi tarjotin tai tarjoilulautanen), sakset ja koristeellisia kasveja. Kukkien ja satokasvien lisäksi syksyiseen asetelmaan sopivat erilaiset köynökset, pihlajanmarjat, koristeomenat, siemenkodat, syksyiset lehdet, oksat ja heinät.

syysasetelma

Käytin isoa rottinkitarjotinta, joten materiaalia oli syytä olla reilusti. Pohjan muodostivat erilaiset koristeomenat sekä kolme kaupasta ostettua pientä koristekurpitsaa.

koristekurpitsa

Syyshortensia on näyttävä koristepensas ja siinä on paljon muhkeita kukintoja. Ne ovat täydellisiä “täytekukkia” erilaisten asetelmien tekoon. Tässä on käytetty jo vähän punertavaksi muuttunutta syyshortensiaa sekä pallohortensian valkoisia kukintoja.

syyshortensia

Näin syyskuussa monet köynnökset ovat uhkeimmillaan. Oikealla puolella on säleikkövilliviinin marjoja, jotka tuovat ilmavuutta ja koristeellisuutta sekä asetelmiin että kimppuihin. Vasemmalla puolella on köynnöstävän malabarinpinaatin mustia marjoja.

villiviiniköynnös

Unikon siemenkodat ovat aina kauniita. Ne sopivat hienosti pieniin maljakoihin ihan sellaisenaan. Mutta nyt siemenkodat pääsivät täydentämään syksyistä kukkatarjotinta.

unikon siemenkota

Kun ainekset ovat kasassa, vain mielikuvitus on rajana! Kukkia ja lehtiä on helppo lisätä omenoiden ja kurpitsoiden väleihin. Tällainen vedetön asetelma ei tietenkään kestä päivätolkulla, mutta yhdet juhlat menevät mainiosti. Ja jos pystyt säilyttämään kukkatarjotinta terassin tai parvekkeen viileydessä, siitä riittää iloa pidempään. Muutaman kuihtuvat lehdet tai kukat on helppo napata pois ja korvata uusilla.

syysasetelma

Syksyn väreissä kylpevän kukkatarjottimen myötä toivotan paljon onnea 6-vuotissynttäreitään viettävälle Kauppakeskus Veturille! Viikonloppuna talo on täynnä synttärihulinaa, löydät tarkemman ohjelman osoitteesta www.kauppkeskusveturi.fi. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *