Kohta 6-vuotissynttäreitään viettävä Veturi on Kaakkois-Suomen suurin kauppakeskus. Ja nyt Veturin katolle on valmistumassa yksi Suomen suurimmista aurinkovoimaloista. Aika huikeaa!

keltainen-kukka-maa-artisokka

Aurinkovoimala kauppakeskus Veturin katolle

Aurinkovoimalaan tulee yhteensä 3339 aurinkopaneelia ja se tulee tuottamaan sähköä kauppakeskuksessa sijaitsevalle K-Citymarketille. Kesähelteillä ruokakaupan sähkönkulutus on suurimmillaan, koska jäähdyttäminen ja kylmälaitteet ovat kovassa käytössä. Aurinkoenergialla voidaan silloin kattaa jopa 60% kaupan sen hetkisestä sähkönkulutuksesta.

Aurinkovoimalan elinkaari on pitkä. Aurinkoisena kesäpäivänä sen tuotanto on suurimmillaan, mutta tuotantoa saadaan myös pilvisellä säällä ja talvisaikaan.

suomen-luonto-järvimaisema

Kestävää kehitystä Veturissa

Aurinkovoimala vahvistaa entisestään Veturin ympäristövastuullista toimintaa, sillä se lisää energiatuotannon omavaraisuutta. Koko kauppakeskus on rakennettu kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Lisäksi tavoitteena on ympäristöystävällisen toiminnan jatkuva kehittäminen.

Esimerkiksi kauppakeskuksen lämmitykseen hyödynnetään maalämpöä ja kaupan kylmäjärjestelmän lauhdelämpöä. Energiatehokas Veturi tarvitsee lämmitykseen kaukolämpöä enää vain kaikkein kovimmilla pakkasilla.

Veturin ympäristöystävällisyys näkyy monissa pienissä asioissa. Kierrättäminen on helppoa, sähköautoille löytyy latauspaikkoja, on runsaasti pyörätelineitä, siivous toteutetaan ekologisesti.

auringonkukka-punainen

Excellent-tason toimintaa!

Ympäristövastuullinen Veturi sai elokuussa arvostetun Excellent-tason ympäristötehokkuutta arvioivassa BREEAM-ympäristöluokituksessa. Eikä siinä vielä kaikki, sillä tasoja napsahti tuplat! BREEAM Excellent-tason saadakseen ja sitä ylläpitääkseen vaaditaan merkittävää panostusta kiinteistön teknisten ominaisuuksien ja järjestelmien kehittämiseen. Kyseinen sertifiointi on maailmanlaajuisesti käytetyin kiinteistöjen ympäristötehokkuutta yhtenäisellä tavalla arvioiva järjestelmä, joten ihan mistään pikkujutusta ei ole kyse.

Mistä hyvästä Veturi sitten sai arvostetun Excellent-tason? Avaintekijöitä olivat Veturin sitoutuminen sisäilmaston laadun kehittämiseen, vedenkäytön tehostamiseen, viheralueiden laatuun sekä turvallisuuteen. Kaikilla näillä pyritään minimoimaan kauppakeskuksen ympäristövaikutuksia.

Onnittelut ja iso vihreä peukku ympäristövastuulliselle Veturille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *