Marjakausi on juuri parhaimmillaan. Vadelmat ja mustikat ovat alkaneet kypsyä ja mansikoita saa nykyään läpi kesän. Marjoista syntyy paitsi ihania kesäleivonnaisia, niin myös raikkaita salaatteja. Marjaisa salaatti käy kevyeksi ateriaksi hyvän leivän kera. Salaatista saa ruokaisamman lisäämällä siihen paistettua kanaa. Ihanan raikas mansikkasalaatti on myös täydellinen lisäke erilaisille grilliherkuille.

mansikkasalaatti

RAIKAS MANSIKKASALAATTI

  • erilaisia salaatinlehtiä
  • mansikoita
  • vesimelonia
  • mustikoita
  • punasipulia
  • fetajuustoa
  • oliiveja
  • tuoretta minttua
  • cashewpähkinöitä
  • Päälle:
  • loraus oliiviöljyä
  • loraus vadelmaviinietikkaa (tai balsamietikkaa)
  • rouhittua mustapippuria
  • Koristeluun

syötäviä kukkia (esimerkiksi kääpiösamettikukkia tai yrttien kukintoja)

  1. 1. Revi salaatinlehdet laakealle tarjoiluvadille.
  2. 2. Lisää pilkotut mansikat ja vesimelonit. Ripottele päälle mustikat.
  3. 3. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja lisää salaattiin.
  4. 4. Murustele fetajuustoa salaatin joukkoon ja lisää valutetut oliivit.
  5. 5. Hienonna tuoretta minttua ja ripottele salaatin päälle. Lisää cashew-pähkinät.
  6. 6. Mausta salaatti lorauksella oliiviöljyä, vadelmaviinietikkaa ja rouhaise päälle mustapippuria.
  7. 7. Koristele syötävillä kukilla. Tässä on käytetty kääpiösamettikukkia, joissa on pirteä väri ja hauska sitruunainen maku.

mansikkasalaatti

kesäsalaatti

Ps. Kuvan laakea tarjoilulautanen löytyi H&M:n alehyllystä ja on aivan loistava astia salaateille ja kesäleivonnaisille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *