Taloamme kiertää painekyllästetystä laudasta rakennettu terassi. Se on vuosien kuluessa harmaantunut kauniisti, mutta valitettavasti terassilaudoituksen ikä alkaa jo näkyä. Koko laudoituksen uusiminen olisi ajankohtaista, mutta päätimme vielä ostaa lisäaikaa öljyämällä terassin mustaksi. Musta terassiöljy voi tuntua melko dramaattiselta, mutta se tuo ryhtiä ulkonäköön ja luo selkeät raamit oleskelualueeseen.

terassinoljyaminen

Saimme käyttöömme Veturin K-Raudasta Tikkurilan Valtti Plus Terassiöljyä. Se on sävyltään valmiiksi musta. Tuote oli tuttu jo entuudestaan, sillä viime kesänä öljysimme sillä kesähuoneen edustan pikkuterassin. Silloin mustaa sävyä piti vähän aikaa makustella, nyt värivalinta oli itsestään selvä.

terassinoljyaminen_pesu_painepesuri

Terassin käsittely

Ensin terassi tyhjennettiin tavaroista, pestiin painepesurilla ja annettiin kuivua auringossa. Olin varannut painepesurin lisäksi pesuharjan sekä erikokoisia siveltimiä. Pienemmillä siveltimillä oli kätevä öljytä ahtaita koloja ja reunalautoja, suurempi suti kiinnitettiin puiseen irtovarteen, jolloin öljyäminen kävi selkäystävällisesti seisoma-asennossa.

mustaterassioljy_valttiplusterassioljy_terassinoljyaminen

Koko päivän terassille paahtava aurinko kuluttaa terassipintaa nopeasti. Terassin öljyäminen suojaa puun pintaa auringolta. Se myös vähentää tikkuuntumista. Heti homman aloitettuamme ihastelin jo mustan terassiöljyn tuomaa ilmeikkyyttä ja kontrastia. Lisäksi öljytty pinta on miellyttävän tuntuinen.

terassinoljyaminen_mustaterassi_mustaterassioljy

Öljyttyämme terassin kertaalleen jätimme sen kuivumaan yön yli. Seuraavana päivänä sudin vielä toisen kerroksen, jonka jälkeen annoin terassin kuivua vuorokauden ennen tavaroiden kantamista takaisin paikoilleen.

mustaterassi_valttiplusterassioljy_mustaterassioljy_terassinoljyaminenNäillä keleillä eri työvaiheiden kuivuminen oli nopeaa ja hyvillä välineillä homma sujui joutuisasti. Terassiöljy oli helposti levitettävää ja lähti käsistäkin suht vaivatta. Hieroin ensin tavallista perusvoidetta käsiin ja pesin kädet sen jälkeen saippualla. Ihan ykköset päällä hommaan ei kannata ryhtyä, sillä juoksevaa öljyä saattaa roiskua vaatteille tai kengille, jos sudin varressa on vähän suurpiirteisempi hanslankari. Valmiiksi sävytetyistä Tikkurilan Valtti terassiöljyistä on saatavilla suomalaisten suosikkivärit: ruskea, musta ja kelonharmaa.

mustaterassi_mustaterassioljy_valttiplusterassioljy_terassinoljyaminen

Olen ihan äärimmäisen tyytyväinen lopputulokseen! Mustalla öljytty terassilaudoitus sopii nyt huomattavasti paremmin lasitetun terassin kaveriksi. Yhdessä ne luovat ryhdikkään ja tyylikkään kokonaisuuden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *