Yhteistyössä: Clas Ohlson

Pihan varjopaikoilla on vielä sen verran lunta ja maa jäässä, että kevään haravointihommat saavat toistaiseksi odottaa. Kirkkaana paistava kevätaurinko on paljastanut kotoa melkoisia pölypalleroita ja likaisia ikkunoita. Minä aloitin kevätsiivouksen sieltä mukavimmasta päästä, eli terassilta. Aurinko lämmittää suojaisan lasiterassin jo hellelukemiin ja terassikausi avattiin palmusunnuntaina. Tokihan se on siistiksi saatava. Kirjahyllyt sisällä voivat vielä hyvin odottaa…

Pikkuisen kyllä fuskasin siivouksen aloituksessa. Perheelle ilmoitin isoon ääneen siirtyväni terassin kimppuun, vaan ensin oli nautittava terassikahvit. Kevätinspiraatiota lehdistä, uuden kukkapenkin suunnittelua, auringosta nauttimista. “First coffee then life.” Aivan täydellinen kahvimuki!

Pääsin testailemaan Clas Ohlsonin siivoustarvikkeita. On mahtavaa, miten monet arkiset perustavarat ovat nykyään käytännöllisyyden lisäksi myös kauniita. Niin kauniita, että ne voi huoletta jättää esille. Ehkäpä niihin tulee silloin myös tartuttua helpommin. Puuvartinen harja ja rikkalapio peittoaa ulkonäöllään mennen tullen muoviset. Musta lankakori rottinkireunuksella sopii niin säilytykseen kuin sisustukseenkin. Korin sisään siivoustarvikkeita, kukkia, huiveja, mitä vain. Eikä hinta huimaa päätä.

Lyhytvartinen rikkaharja ja -lapio on erityisen kätevä tällaisella ulkopöydällä, jossa pöydän pinta ei ole tasainen. Keksinmurut saa lakaistua helposti. Tätä löytyi myymälästä ihanissa herkkuväreissä, pastellisävyistä mustaan.

Melkoisia herkkuja ovat nämäkin. Suihkepulloja ja monikäyttöisiä mikrokuituliinoja, eihän näitä edes malta tunkea kaapin perälle. Meillä muuten ostettiin lapsille jo omat värikkäät spraypullot. Vesisota kesällä on näillä aina yhtä hauskaa!

Ken ei välitä väri-ilottelusta, löytää valikoimasta myös tyylikkään simppeleitä sävyjä. Strutsinsulkainen pölyhuiska on tietenkin aivan must siivouspuuhiin. Staattinen huiska vetää puoleensa kuivaa pölyä ja sitä kyllä kevätauringossa paljastuu. Käsinpunottu kori suorastaan huutaa sisuksiinsa viherkasvia. Kunhan kelit sallivat, taidan hankkia lisää koreja sekä korkeita koristeheiniä. Yksinkertaista ja kaunista.

Mielelläni vetkuttaisin ikkunanpesua, mutta eivät nuo itsekseen puhdistu. Onneksi puuhaan löytyy helpotusta kunnon vehkeistä. Kärcher ikkunapesuri on tuttu jo entuudestaan, mutta itselläni se on tylsän harmaa. Puuha olisi taatusti mielekkäämpää iloisenkeltaisen pesurin varressa. Ikkunoiden lisäksi pesuri käy myös peileille, lasipöydille ja kaakeleille. Eipä ole tullut aikaisemmin mieleen.

Scrub Daddy puhdistussieni oli aivan uusi tuttavuus. Sieni on kuulemma ollut melkoinen hittituote ja se puhdistaa melkein mitä vain. Sieni muuttuu kovaksi tai pehmeäksi veden lämpötilan mukaan. Sen luvataan soveltuvan perunoiden pesemisestä auton puunaukseen. Lisätietoja monikäyttöisestä ihmetuotteesta löytyy täältä.

Tervetuloa kevät ja aurinko, täällä alkaa olla valmista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *