Yhteistyössä: Sinelli

Viime postauksessa valmistauduttiin pääsiäiseen virpomisvitsoja väkertämällä. Tällä kertaa askarrellaan kaunista kotiin.

Itse en ole kauhean kummoinen askartelija. Tykkään kyllä näpertää kaikenlaista, mutta valitettavan usein askartelu ja muu käsillä tekeminen jää arjen kiireiden jalkoihin. Suurin kompastuskivi on aloittaminen. Pitäisi kaivella kaikki tavarat esille. Onko tässä nyt riittävästi aikaa? Ja kun ei oikein ole ideaakaan. Mutta mutta, nyt taisin jäädä koukkuun! Tykkään helpoista ohjeista, joilla saa nopeasti näyttävää. Kuten esimerkiksi nämä sulilla koristelut pääsiäismunat.

Tähän tarvitaan pieniä askartelumunia, höyheniä, akryylilakkaa ja sivellin.

Höyhen asetellaan munan pinnalle ja päälle sivellään ohut kerros akryylilakkaa. Vesipohjainen lakka kuivuu kirkkaaksi pinnaksi. Tämä oli niin järisyttävän helppoa ja nopeaa puuhaa, että kohta kuljin ympäri taloa sivellin kädessä ja mietin, mitä muuta voisin pääsiäismuniin lakata. Kuvia, kasvin lehtiä, servettejä..? 

Onneksi Sinellin höyhenpussissa oli myös sammaleenvihreitä höyheniä, jotka toivat mieleen vehreän saniaisen. Niin kauniita!

Lakatut höyhenmunat pääsivät hauskan kuvun sisään. Isompi kupu sai asukikseen veikeän kaktuksen. Kaktukset ovat sympaattisia kasveja, mutta melko ongelmallisia lapsiperheessä. Kuvun alla kasvi saa olla rauhassa ja pienistä sormista ei tarvitse irrotella inhottavia piikkejä.

Jos kotiin ei halua iloisenkirjavia pääsiäisoksia, hillitympää ilmettä saa pienillä avattavilla muovimunilla. Näihin voi sujauttaa luonnollisen värisiä höyheniä, eukalyptuksen lehtiä tai pääsiäisen kukkia.

Nappasin jo ehtoopuolella olevasta ruukkunarsissista yksittäisen hyväkuntoisen kukan. Se kesti munan sisällä kauniina kolme päivää.

Lapset pitivät huomattavasti enemmän näistä pastellisävyisistä munista. Ja vaikka hempeänvärisillä suklaarakeilla täytetylle munalle tuli painoa, jämäkkä pajunoksa jaksoi kantaa sen hyvin.

Sinelliin tulee jatkuvasti uutta ja tarjolla on kaikkea ihanaa käsillä tekemiseen. Kasviaiheet ja miniatyyrimaailma jatkavat suosiotaan. Sinellin verkkokauppa löytyy täältä, Facebook-sivut täältä ja Instagram-tili täältä.

Mukavaa pääsiäisen odotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *