Helmikuu on melkoista herkuttelua ja juhlaa. Tänä vuonna Runeberginpäivä, laskiainen ja ystävänpäivä ovat aivan peräjälkeen. Ystävänpäivään ei tosin kuulu varsinaista nimikkoleivonnaista, mutta juhlapäivän herkuissa ei sokeria säästellä: suklaasydämiä, sydänleivoksia, vaaleanpunaista ja makeaa.

Ystävänpäivää vietetään Pyhän Valentinuksen kunniaksi. Hän oli roomalainen piispa, joka vihki sotilaita ja näiden rakkaita avioliittoon vastoin keisarin tahtoa. Valentinus pääsi tästä hyvästä hengestään (ja päästään!), mutta vielä vuosisatoja myöhemmin juhlimme 14.2. romantiikan ja rakkauden merkkipäivää.

Suomessa on mukava tapa muistaa silloin erityisesti ystäviä. Helppo ja hauska ystävänpäiväyllätys tehdään jäätelövohveliin, joka täytetään vaikkapa sydämen mallisilla vaahtokarkeilla.

Vohveleiden sisään voi toki sujauttaa mitä tahansa herkkuja. Suklaakonvehteja, marmeladisydämiä, lakritsia, lahjansaajan lempikarkkeja.

Tai kukkia, rakkausrunon, timantteja… Mitä nyt mieleen juolahtaa! Toistan vielä varmuuden vuoksi timantteja, jos mieheni sattuisi lukemaan tämän.

Lopuksi jätskitötterö yllätyksineen kääräistään sellofaaniin ja ympärille kietaistaan kaunis nauha. Ja jos kotoa ei juuri sillä hetkellä satu löytymään sellofaanirullaa, niin paistopussista saa kauniin käärön ilman teippailuja. Helppoa ja nopeaa!

Oikein hyvää ystävänpäivää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *