*Yhteistyössä Kyminkulman apteekkidsc_0112

En varmaan ole ainoa, joka lähtee apteekkiin rasvaostoksille vasta kun ihon kanssa on ongelmia? Arvatkaa mitä? Sinne voi ja kannattaa mennä jo paljon aikaisemmin!

Meillä on ympäri vuoden käytössä Bebanthen ja Aqualan Duo. Perusrasva käy jokaiselle, Bebanthenilla korjataan haavat ja kuivaumat, mutta yleisimmin se toimii huulirasvana. Olen oikeastaan ollut siinä luulossa, että Bebanthen on kaikkivoipa.

Mutta. Visiitti apteekissa sai taas silmät avautumaan, ja tajuamaan kuinka kapeakatseisesti sitä välillä tätä elämää suorittaa. Olen pari kuukautta kärsinyt niin kuivista käsistä, että iho halkeilee ja ja kämmenet on pieniä haavaumia täynnä. Osalla perheestä on erittäin kuiva iho, vaikka rasvaus tehdään joka ilta kylvyn jälkeen. Pieniä kuivia kohtia löytyy käsistä ja jaloista, kasvot taas kärsii pakkasesta.

dsc_0070dsc_0063

Asiaan tuli nyt muutos, joka oikeasti tapahtui alle viikossa! Tämän ihmeen (syrjäytti Bebanthenin) nimi on La Roche-Posay. Täysin uusi tuttavuus meidän perheelle, on kohtuuhintainen ja kaikille mieluinen. Merkin mainoslause, muuttaa herkän ihon elämän, pitää ainakin tässä tapauksessa paikkaansa.

Vartalolle on levitetty Lipikar Baume AP+, ja kropasta on hävinnyt pieni karheus. Lapsetkin on kokeneet rasvan miellyttävänä, vaikka yleensä valittavat kaikista. Kuivat kohdat on rasvattu erikseen Cicaplast Baume B5, Soothing Repairing Balmilla, ja selvä ero edelliseen huomattavissa. Suurin ero taitaa olla se, että rasva ei tunnu tukkoiselta iholla, vaikka on aika paksua. Toisin sanoen rasvaushetki onnistuu joka ilta ilman kiukkua.

dsc_0157

Mun ongelma, ne rutikuivat kädet, korjaantui oikeasti parissa päivässä ylläolevan kuvan tuotteella. Tämä on ensimmäinen talvi kun mun kädet meni näin huonoon kuntoon, näitä käsiä on kauhistellut kaikki äidistä työkaveriin. Ja vaikka rasvasin perusvoiteella jatkuvasti ja levitin paksun Bebanthen-kerroksen yöksi, ei ne lähtenyt parantumaan. Apteekissa käynnin jälkeen (Cicaplast Barrier Repairing Cream) mun kädet näyttää taas enemmän kolmekymppisen kuin seitsenkymppisen käsiltä. Tervetullut muutos kyllä!

La Roche-Posay-merkiltä löytyy useita sarjoja. On tuotteita mm. kasvojenhoitoon, vartalonhoitoon ja herkälle ja ärtyneelle iholle. Apteekissa osaavat neuvoa oikeiden tuotteiden valinnassa, kannattaa rohkeasti kysyä! Se on aikamoinen tuoteviidakko, jos ei edes tarkkaan tiedä mitä on etsimässä.

dsc_0251

Kasvoille kokeilin eri merkin tuotteita. Halusin laittaa tähän meikittömän kuvan (ripsiväri poissuljettuna), että näkee kuinka hyvässä kunnossa iho tällä hetkellä on. Nenänpää ja posket oli kuivuneet tänä talvena taas siihen kuntoon, että meikkivoide kuivui niissä kohtaa kokkareiseksi. Ilolla otin uudet purnukat käyttöön, talvea kun on vielä aika paljon jäljellä!

dsc_0203dsc_0206

Kasvoille käytin Avènen Tolerance -sarjan kasvorasvaa ja Avènen silmänympärysvoidetta. Kasvorasva on just mun mieleen, sopivan rasvainen. Sisäistä hippiä ilahduttaa se, että Tolèrance -sarjassa on käytetty korkeintaan seitsemää ainesosaa! Ei säilöntäaineita, alkoholia, hajusteita.. (Kuvissa mulla onkin ihan punaiset posket, koska rekvisiittana olleet kukat alkoi heti ärsyttämään ihoa.)  Seuraavaksi voisinkin hakea apua mun punoittaviin poskiin, joissa ilmeisesti on hieman couperosaa.

Merkin silmänympärysvoide ei ilmeisesti kaipaa kehuja, googlettelemallakin löytyy vaikka mitä ylistyksiä tuotteesta. On sopiva jopa atooppiselle iholle. Ja siitepölyallergikon elämää helpottava! Mulla ei silmänympärysiho ole se ongelmakohta, mutta kosteutusta se alue kaipaa aina. Kuvasta huomaa, että ryppyjä on näkyvillä, mutta se nyt varmasti kuuluu jo tämänikäisen kasvoihin. Elämän jälkiin.

dsc_0322dsc_0196

Hyvä iho, mihin vuoden aikaan tahansa, kaipaa tottakai muutakin kuin laadukkaat ihonhoitotuotteet. Riittävä vedenjuonti, oikeanlainen ravinto ja lepo tulee näin ensimmäisenä mieleen. Ihania pakkaspäiviä!

-Jaana

Ps. Pakko antaa kunnia valokuvaajille. Mulla on niin taitavat 10 ja 9 -vuotiaat pikkuapinat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *