Tammikuun myötä lehdet täyttyvät uuden elämän mantroista ja kevennetyistä ruokaohjeista. “Näin pudotat kiloja! Näin aloitat terveen elämän! Näin saat elämäsi kuntoon!”

Minun mantrani on ruokahävikin vähentäminen. Joulun jälkeen sai pinnistellä mielikuvituksensa äärimilleen, jotta pystyi huijaamaan perhettä  joulujämistä valmistetuilla “uusilla” ruokalajeilla. Oli täytettyjä munakkaita, täytettyjä patonkeja, suolaisia piiraita. Itse uhrauduin armeliaasti suklaahävikin loppusijoituspaikaksi.

hunajapaadettu_mysli_4748

Mutta mitä tehdä kaikille pähkinöille? Ostan joka vuosi kuorellisen pähkinäsekoituspussin (valtaisan säkin), koska ne nyt sattuvat näyttämään kovin kauniilta ja kuvauksellisilta. Vaan kuka jaksaa särkeä kuivia pähkinöitä, kun lasikulhot pursuavat koko joulun konvehteja, vihreitä kuulia ja muita överiherkkuja?

hunajapaadettu_mysli_1_4766

Loppiaisen siivousvimman yhteydessä yhdistin glögitarjottimen manteli-rusina -kulhot, pähkinät, leivontakaapin viikunat, karpalot, laatikossa pyörivät Muumi hedelmä-mix-rasiat. Tiedättekös, ne ihan minikokoiset rasiat, joita löytyy jokaisen pikkulapsen äidin käsilaukusta. Joiden avulla on taltutettu monta nousevaa kiukkukohtausta. Näistä jämistä valmistui kotitekoista, hunajapaahdettua mysliä.

hunajapaadettu_mysli_2_1234

HUNAJAPAAHDETTU MYSLI

4 dl kaurahiutaleita

1 dl kauraleseitä

2 dl erilaisia pähkinöitä

2 dl erilaisia kuivattuja marjoja tai hedelmiä

(tai yhteensä 4 dl pähkinä-marja -sekoitusta)

1 dl auringonkukansiemeniä

1 tl kanelia

3 rkl rypsiöljyä

3 rkl juoksevaa hunajaa

1 dl paahdettua + rouhittua pellava-mustikkaseosta (esim. Valo24h)

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Rouhi pähkinät pienemmiksi.
  3. Sekoita isossa kulhossa kaikki muut aineet paitsi kuivatut marjat / hedelmät ja paahdettu pellava-mustikkaseos. (Jos käytät valmiiksi miksattua pähkinä-hedelmäseosta, sekoita se mukaan sellaisenaan).
  4. Levitä mysliseos leivinpaperilla suojatulle uunipannulle ja paahda sitä uunissa 15-20 minuuttia. Sekoita mysliä paahtamisen aikana pari kertaa, ettei se pala.
  5. Ota pelti pois uunista ja anna mysliseoksen jäähtyä.
  6. Sekoita paahdetun myslin joukkoon kuivatut marjat ja pellava-mustikkaseos. Lusikoi mysli kauniiseen, kannelliseen purkkiin.

hunajapaadettu_mysli_3_1347

Itse tehty mysli on äärimmäisen helppotekoinen ja siihen voi hyödyntää lähes kaikkea, mitä kaapista sattuu löytymään. Kaurahiutaleista ja -leseistä valmistettu mysli sopii kauraa sietävän keliaakikon ruokavalioon.

hunajapaadettu_mysli_4_1311

Kutsu ystävä aamupalalle, kata pöytään kaunis liina ja kangasservetit. Kuppiin hyvää kahvia ja lämmitettyä maitoa. Kotitekoisen myslin kaveriksi jogurttia, tuoreita marjoja ja hedelmiä. Viimeistele annos lorauksella juoksevaa hunajaa. Mikäs sen ihanampi aloitus päivälle!

hunajapaadettu_mysli_5_1298

Hyvää tammikuun jatkoa ja energisiä aamuja. Valoa kohti mennään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *