Uusi vuosi ja lupaukset. Mä en tehnyt yhtä ainutta. Tavoitteita? Ei niitäkään. Ajatuksia, miten tehdä elämästä mukavampaa ja enemmän oman näköistä? Niitä kyllä on. Haluatteko kuulla muutaman?

dsc_0015

Aloitan sillä, että viime vuosi oli varmastikin kiireisin vuosi koskaan meidän perheelle. Antoisa se myös toki oli, mutta täytyy myöntää, että siitä nauttiminen jäi hyvin vähälle. Kiireen tunne kun sai otteen musta, ei se meinannut millään hellittää. Ja kun on liikaa kaikkea, ei tiedä mistä aloittaa, ja yhtäkkiä huomaakin maanneensa tunnin selaillen somea. Ihankuin siihen olisi ollut aikaa minuuttiakaan!

dsc_0006dsc_0061

Mitta tuli syksyllä täyteen, ties minkä hullunmyllyviikon jälkeen. Joten mä aloin karsimaan. Ensin materiasta (KonMari luettu, ymmärretty ja hurahdettu), mistä karsiminen kuin salakavalasti siirtyi ajatuksiin. Siivouksen jälkeen tajusin mikä on mun voimavara. Se on siisti koti. Joillekin se on liikunta, mulle se on siisti koti. Silloin tuntuu, että elämä on tasapainossa, aikataulumuutokset ei hetkauta ja iltaisin voi hyvillä mielin sujahtaa sohvan nurkkaan.

dsc_0023dsc_0026

Siisti koti ei ikävä kyllä ratkaise kaikkia maailman ongelmia, mutta kun pään sisältäkin on siivottu turhia ajatuksia pois, sopii sinne uusia, parempia.

Alla siis muistilista ajatuksille, niitä joita haluan kehittää, joissa haluan tulla paremmaksi! Tai ihan vinkkejä arkeen, mitä en kiireessä aina muista. Onko tuttuja mietteitä myös sulle?

dsc_0037

·Näytä kieltä ruuhkavuosille. Oravanpyörälle myös! Onko se ruuhkavuodet vasta kun jollekin tärkeälle asialle ei löydy aikaa, tai haluaa muuttaa jotain? Onko ne ruuhkavuosia, jos jokaisesta tekemästään asiasta saa nautintoa?

dsc_0071

·Kutsu ystäviä syömään. Jos koti on ollut pitkään sotkuinen ja tekee mieli kunnon ruokaa, silloin on hyvä huijata itseään, ja kutsua ystäviä päivälliselle. Saat siivottua kodin, tehtyä ruuan ja palkkana hyvää seuraa, joka piristää pitkään.

dsc_0035

·Anna sen mennä.  Monesti niihin negatiivisiin ajatuksiin on paljon helpompi jäädä kuin positiivisiin. Miksi? Pienet harmitukset olisi syytä antaa vaan valua viemäristä alas ja keskittyä positiivisiin, koska niitä löytyy jokaisesta päivästä. Joskus helpommin, joskus joutuu kaivamaan hieman syvemmältä.

dsc_0054

·Älä vertaile itseäsi muihin. Oli se ulkonäköön tai materiaan liittyvää, et voi tietää mitä toinen on asian eteen tehnyt. Jos et itse olisi valmis käyttämään vapaa-aikaasi salilla ja skippaamaan herkkuja, on turhaa mielen kuormittamista haaveilla timmistä kropasta. Tai kuinka monta työtuntia sen merkkilaukun eteen on pitänyt tehdä, olisitko itse valmis siihen?

·Anna ja pyydä anteeksi. Ennen kuin sain lapsia, en oikeastaan riidellyt ikinä kenenkään kanssa. Edelleenkin riidat mitä käyn, ovat kotona näiden rakkaimpieni kanssa. Miksi sitä toimii niin tyhmästi? Mitä jos puhuisit myös itsellesi nätimmin tänä vuonna?

dsc_0063

·Tee tilaa parisuhteelle. Kaikkien mäkien tilalle voisi tavoitella sellaista smooth sailing -tilaa. Treffit edes kerran kuussa? Paljon pussailua ja silmäniskuja.

·Muista olla armollinen. Sinä yksin et kykene kaikkeen, vaikka jättäisit syömättä ja nukkumatta. Aviomiehen ei myöskään tarvitse joka kerta kuulla, jos siivous on tehty puolihuolimattomasti.

dsc_0047

·Naura enemmän. Ihmiset kenen seurassa tulee hyvä olo, haali niitä enemmän ympärillesi. Jos kunnon –en saa henkeä enää- naurusta on liian pitkä aika, on aika höllätä vähän ja ottaa rennommin.

Rakkaudentäyteistä vuotta sinulle ♥ Olkoon se elämäsi paras tähän mennessä! -Jaana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *