Se alkaa olla virallinen joulunaloitusaika käsillä, jihuu ja tip tap! Tämän viikon sunnuntaina vietetään nimittäin ensimmäistä adventtia.

dsc_1368

Adventtikynttilöiden perinne on peräisin Saksasta. Tiesitkö, että jokaisella adventtikynttilällä on oma merkityksensä? Ensimmäinen adventtikynttilä on joulun odotuksen kynttilä, toinen jouluilon sytyttäjä, kolmas joulurauhan tunnus ja neljäs rakkauden kynttilä.

dsc_1371

Nämä suloiset punavalkoiset adventtikynttilät ovat Maria Drockilan kynttiläpajasta. Leikki-kynttilät ovat tämän kauden uutuusmallistoa ja niitä löytyy valkoisen, punaisen ja harmaan sävyissä. Kun kynttilää polttaa tarpeeksi pitkään, pintaan kaiverrettu numero loistaa kauniisti. Nämä eivät vaadi muita koristeita, vaan tuovat ihanaa joulufiilistä ihan tällaisenaan. Ja toimisivat muuten tosi kivasti myös lasten syntymäpäiväjuhlilla vähän kestävämpänä synttärikynttilänä!

dsc_1331

Jos taas kuulut niihin jouluintoilijoihin, jotka tykkäävät väkertää kaikenlaista itse, niin kynttiläpajan valikoimista löytyy myös pelkistetympiä kynttilöitä. Esimerkiksi nämä Kartio-kynttilät taipuvat loistavasti adventtikynttilöiksi. Ne voi koristella juuri haluamallaan tavalla.

dsc_0484

Käytin näihin kotoa löytyneitä materiaaleja: keittiön maustelaatikosta mukaan tarttui kanelitankoja ja tähtianis, olohuoneen kukkaruukuista oliivinoksa ja syklaamin kukka, terassilta pari callunan versoa. Oksat, kukinnot, pähkinät, jouluiset karkkikepit… Vain mielikuvitus on rajana! Nyt on tietenkin muistutettava, että palovahinkojen välttämiseksi nämä itse lisätyt koristeet on otettava pois ennen kynttilän sytyttämistä.

dsc_0419

Kynttilät kertovat lämmöstä ja ystävällisyydestä ja tuovat valoa pimeän keskelle. Niillä on ihanan rauhoittava ja rentouttava vaikutus. Niillä luot helposti tunnelmaa ja ne sopivat niin arkeen kuin juhlaankin.

dsc_1168

Löydät Maria Drockilan kauniin kynttiläpajan Kauppakeskus Veturista. Kynttilämallistosta löytyy niin klassikkomalleja kuin uusiakin tuotteita. Tänä vuonna uutuutena ovat sisustuksesta tutut harmaan sävyt, jotka otettiin tuotantoon asiakkaiden toivomuksesta.

dsc_1172

Maria Drockila -kynttilöistä löytyy monia muotoja ja värejä. Laajasta mallistosta löytyy varmasti jokaisen makuun sopiva vaihtoehto.

dsc_1155

Erilaiset luontoaiheet ovat aina suosittuja. Utu Poro -kynttilät ovat jouluisia, mutta mukavan rouheita. Palaessaan valo tuo kauniisti esiin sisälle valetut kuviot. Gerbera-kynttilät ovat kauniin herkkiä ja sopivat monenlaiseen tilaisuuteen ja sisustukseen.

dsc_1128

Perheemme pikkuväki tykästyi näihin veikeisiin käsinkaiverrettuihin ja -leikattuihin Pöllö-kynttilöihin. Näitä ostetaan kuulemma erityisesti lahjaksi opettajille. Mikä mainio idea! Kaikki kuviomunakynttilät ovat muuten uniikkia suomalaista käsityötä.

dsc_1152

Liittymällä kanta-asiakkaaksi joko myymälässä tai netissä pääset hyödyntämään kuukausittain vaihtuvia etuja. Liittyminen on maksutonta ja myymälästä saat mukaasi pienen liittymislahjan. Lisäksi järjestetään erilaisia kanta-asiakastapahtumia. Veturin myymälän seuraava kanta-asiakaspäivä on 7.12.2016. Nyt kannattaa siis liittyä!

dsc_1120

Kynttilöiden lisäksi myymälästä löytyy kauniita tulitikkurasioita, kynttiläalusia, servettejä, ihania enkeliheijastimia. Paljon pientä ja kaunista lahjaviemistä siis. Jouluiset muistamiset opettajille, ohjaajille ja naapureille alkavatkin olla kasassa tämän myymälävierailun jälkeen. Nyt voin keskittyä joulusuklaalla herkutteluun, tunnelmallisessa kynttilänvalossa.

Valoisaa adventtiaikaa kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *