Tässä vaiheessa marraskuuta on ihanaa fiilistellä glögilasin ääressä ja suunnitella tulevaa joulua. On aikaa uppoutua joulukirjojen ja -lehtien pariin. Ei ole kiire, ei ole hoppu, aikaa tuntuu riittävän vielä vaikka mihin.

dsc_0376

Mitäpä jos tänä vuonna kokeilisi uutta jälkkäriohjetta? Leipoisi saaristolaisleivät itse? Väkertäisi kranssin havuista? Askartelisi kortit hyvissä ajoin? Kutoisi lahjasukat?  Tai sitten vaan uppoutuisi ihaniin joulufiilistelykuviin käsi konvehtirasiassa. Leivät saa kaupasta ja kranssit floristilta.

dsc_0413

Meillä on jo kaivettu joulukirjat esille. Uudet ja vanhat. Niitä selaillaan takkatulen ääressä jouluisia ideoita etsien.

dsc_0386

Myös koti alkaa pikkuhiljaa pukeutua jouluun. Ensin vähän kynttilöitä ja jouluisia kasveja, muutama harkittu koriste. Volyymia lisätään kuusijuhlan lähestyessä.

dsc_0348

Minä pääsin tutustumaan Suomalaisen Kirjakaupan jouluisiin uutuuskirjoihin. Näitä ovat muun muassa Olga Temosen Olgan joulu, jossa avataan ovet Temosten kodin jouluun tunnelmakuvien ja jouluisten reseptien myötä. Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää Joulua -kirjan uudistettu painos tarjoaa takuuvarmojen ohjeiden ja kauniiden kuvien lisäksi nyt myös vegaanisen joulun. Ilona Pietiläisen Kaunein Joulu johdattaa lukijat kauniisiin joulukoteihin ja tarjoaa reseptejä ja ohjeita joulutunnelman luomiseen. Tanja Tuulikki Laaksosen Hyvää Joulua – tietoa ja tarinoita joulun tunnusmerkeistä kertoo jouluperinteisiin liittyviä mielenkiintoisia tarinoita ja avaa niitä kulttuurihistorian näkökulmasta. Emma Iivanaisen Emman makea joulu -kirjasta löydät makean joulun reseptit ja inspiroivat ideat jouluisiin herkkuihin, lahjoihin ja koristeluihin.

dsc_0347

Aivan mahtava paketti siis ruokaherkkuja, tietoa jouluperinteistä, ideoita ja mukavaa puuhastelua joulun odotukseen. Tunnelmallisia kuvia, erilaisia joulusisustuksia ja mukaansatempaavia tarinoita.

dsc_0485

Suomalaisesta kirjakaupasta löydät (aikuisten ja lasten) joulukirjojen lisäksi myös paljon muuta jouluun liittyvää. Joulukalenterit, askartelutarvikkeet, kaikki tarvittavat välineet paketointiin, valmiit joulukortit ja joulupostimerkit. Valikoimassa on myös servettejä, kynttilöitä ja jouluisia piensisustustuotteita, kuten kuvissa näkyvä valkoinen lyhty ja kaunis kranssisydän.

dsc_0422

Oletko jo tutustunut Suomalaisen Kirjakaupan YouTube-kanavaan? Nappaa sieltä ideat jouluiseen askarteluun hauskoista videoista, esimerkiksi täältä.

dsc_0450

Koska joulu on antamisen aikaa, niin myös Kauppakeskus Veturin Suomalainen Kirjakauppa haluaa ilahduttaa blogin lukijoita. Sain arvottavaksi ihanan Olgan joulu -kirjan!

dsc_0501

Olgan joulu on suloinen sekamelska lasten vilskettä, tunnelmallisia hetkiä ja perinteitä – hyvää ruokaa ja herkkuja unohtamatta! Kirja on täynnä maalaistalon tunnelmaa ja tarinoita sekä monenlaisia reseptejä pikkujoulun kekseliäistä naposteltavista joulun perinneruokiin.

dsc_0505

Voit osallistua arvontaan jättämällä viestin tämän postauksen perään. Osallistuaksesi tarvitset sähköpostiosoitteen. Osoitetta ei julkaista, mutta se tarvitaan kommentin jättämiseksi ja mahdollista voittoyhteydenottoa varten. Voit osallistua arvontaan mistä päin Suomea tahansa, kirjapalkinto postitetaan onnekkaalle voittajalle. Arvonta-aika alkaa nyt ja päättyy kahden viikon kuluttua tiistaina 22.11.2016 klo 24.

Tunnelmallista matkaa jouluun, valmistaudu siihen mutkattomasti Suomalaisen kirjakaupan kautta!

* ARVONTA ON PÄÄTTYNYT *

276 responses to “Kohti joulua

 1. Joulukirjat! <3
  Katsoin juuri tätä kyseistä kirjaa kirjamessuilla ja mietin että tämä olisi aivan ihana! 🙂

 2. Nyt on vuoden paras aika käsillä, kun saa pikkuhiljaa pukea kotia tunnelmalliseen jouluun. Kauniita ja inspiroivia kuvia postauksessasi. Jouluaiheista kirjaa en vielä omista yhtään, mutta jos vaikka onnetar suosisi nyt.

 3. Kirjakaupassa jo vilkaisinkin tuota kirjaa, kiinnostava! Mukana arvonnassa.

 4. Mukana joukuarvonnassa 🙂

  Joulufiilis on tullut tänä vuonna helposti ja aikaisin, kiitos lumimäärän. Jouluaskartelut on aloitettu, eka piparitaikina leivottu, ja joulukoristeita aloitettu levittelemään pitkin kotia. Joulukalenteri, jonka tilasin jo elokuun alussa, on saapunut. Jouluihminen, kuka, missä?

 5. Arvonnassa mukana! Joulufiilistä on täällä herätelty valosarjoin ja jokunen koristekin on päässyt jo esille ?.

 6. Ehdottomasti mukana arvonnassa!
  Joulufiilistä ei voi olla koskaan liikaa. 🙂 Aivan ihana tunnelma on myös kuvissasi.

 7. Ihanaa,että niin paljon muitakin “Jouluhulluja” kuin minä.
  Kirja näyttää ihanalta. Mukana arvonnassa.

 8. Ihanaa kun, joulu tulee mutta parasta on kuitenkin sen odotus ja valmistelut!

 9. Joulukortit on jo askarreltu, mutta vielä ehtisi tehdä paljon muutakin. Lisää ideoita olisi kiva saada ja tästä kirjasta niitä varmasti löytyykin. Mukaan arvontaan 🙂

 10. Voi, nyt tekis mieli kääriytyä filttiin ja lueskella hetki! Taitaa silti jäädä myöhemmäksi, siitä pitävät pikkuiset puuhamiehet huolta. Mukana arvonnassa!

 11. Mukana arvonnassa! Jos ei onni suosi, niin pitää käydä kirjakaupassa 🙂
  – marja

 12. Ihana joulukirja ja ihana tunnelma kotonasi, haluan osallistua arvontaan 🙂

 13. Mun kommentti katosi johonkin, joten uudestaan 🙂
  niin kaunista ja juu kohti joulua mennään <3 Ihana Olgan kirja olisi tervetullut.

  1. Mukana on Marika, se löytyy tuolta kommenttien edelliseltä sivulta! 🙂

 14. Joulunaika on kyllä niin taianomaista! <3 Totta kai mukana ihanassa arvonnassa.

 15. Tuo kirja olisi aiva ihana inspiraation lähde! <3 Ehdottomasti mukana arvonnassa. 🙂

 16. Mukana kirja-arvonnassa. Rakastan joulukirjojen selailua ja uppoutumista joulun tunnelmaan.

 17. Olgan kirja on varmasti ihana. Jos arpaonni ei suosi niin käyn ostamassa sen Suomalaisesta kirjakaupasta ?T-Arja-

 18. Selailin tuota ihanaa Olgan jjoulukirjaa jo kaupassa, mutta vielä jätin ostamatta – kokeilepa ensin arpaonneani tätä kautta ☺
  Tämä marraskuu on kyllä ihanaa aikaa joulun suunnitteluun ja fiiliksen hakemiseen!

 19. Ihana kirja! Tätä lukiessa ajatukset olisi ihana kääntää jouluun. Mukana arvonnassa

 20. Ihana joulukirja, siitä saisi varmasti monta kivaa ideaa ja itse kirjan selaileminenkin toisi joulumielen. Sinun kodissasi on myös oikein jouluinen ja lämmin tunnelma!

 21. Ihana joulun tunnelma koko kirjotuksessa ja blogissa ? Olgan joulukirja toisi omaankin joulun odotukseen hippusen lisää ?

 22. Ehdottomasti mukana arvonnassa!! Ihania jouluisia kirjoja, tulisipa joulu pian!

 23. Olipas aivan ihana juttu lukea kivojen kuvien kera ja hyviä kirjavinkkejä! Tuli ihan jouluinen fiilis 🙂 Olgan joulu olisi tosi mieluinen kirja lukea ja katsella, koska rakastan jouluperinteitä.

 24. Joulufiilistä on mukava etsiä myöskin kirjoista, joita tulee paljon näin joulun alla lainailtua kirjastosta. Omasta kirjahyllystäkin olisi ihanaa nostaa esillä aina silloin tällöin jouluaiheinen kirja, joten kokeilempas nyt tätä kautta ja osallistun mukaan arvontaan.

 25. Joulukirjat kaivetaan esiin marraskuun pimeimpinä viikkoina ja aloitetaan fiilistely. ❤️

 26. Ehdottomasti osallistuttava tähän arvontaan! Jouluhöperyys iskee vuosi vuodelta kovemmin. 🙂

 27. Olisipa ihanaa voittaa kirja! Voisi käpertyä sohvan nurkkaa viltin alle, kirjaa lukien ja haaveilla tulevasta joulusta. <3

 28. Onpa ihania joulukirjoja! Olen mukana arvonnassa, olisi kiva jouluylläri äidille antaa Olgan joulukirja, olen itse niin monesti äitiltä saanut joulukirjoja ja tykännyt niistä hurjasti 🙂

 29. Oih, ihana arvonta. En olekaan ennen mitään joulukirjoja lueskellut, joulu tulee aina jotenkin. Nyt ensimmäistä kertaa vuosiin, on ollut ihanaa odottaa joulua jo nyt 🙂 Ikinä en ole tainnut olla näin aikaisessa. Ja erilaisia joulukoristeita oon jo tehnyt ja kohta pääsee korttien kimppuun. Askartelusta olen tainnut saada jonkinlaisen kipinän. Olisi mahtisupeeta saada Olgan kirja, hänellä kun on rento ote asioihin. Hänen blogistaan ja ohjelmasta olen myös tykännyt paljon ja saanut sieltä paljon vinkkejä. Täytyy vaan toivoa….

 30. Ihania Joulun tunnelmia, herkullisia ohjeita ja kauniita kuvia… Joulukahvi hetki, ihana kirja ja (IIISO) pala joulusuklaata…ihanaa ja rentoa?

 31. Joulun tuoksuinen joulukirja …olisi kiva saada kotiin kaikkien katseltavaksi

 32. Mukana arvonnassa! ‘On joulussa tuoksua, lämpöä taikaa
  On joulussa hitunen mennyttä aikaa.’

 33. Parasta joulussa on juuri odotus. On ihanaa selailla joulukirjoja ja -lehtiä, suunnitella ja nauttia jouluisista tuoksuista ja mauista. Mukana arvonnassa!

 34. Olgan joulukirja on varmasti ihana, voi kumpa onni suosisi, mukana arvonnassa 🙂

 35. Olen JOULUn ja Olgan fani : ) . Joten ehdottomasti haluan tämän kirjan !

 36. Lapsille on joulukirjoja yli 30, mutta äidillä ei yhtäkään. Tämä olisi ihana <3

 37. Ehdottomasti mukana! Perinteenä joka vuosi ostaa uusi joulukirja ja tämä olisi täydellinen kirja tälle joululle! 🙂

 38. Mukana arvonnassa! Ihanaa päästä joulutunnelmaan katsomalla kauniita kuvia, tekemättä mitään muuta!

 39. Olisi aivan ihana kirja, jonka myötä pääsee uppoutumaan joulun tunnelmaan ♡

 40. MUKANAmukanaMUKANA!!! 🙂

  Olisipa ihana voittaa joulukirja, tällaisena henkeen-ja-vereen -jouluihmisenä olisi kirjavoitto todella ihana yllätys!

 41. Minulla oli tuo kirja kirjastosta lainassa ja ihanaksi todettu! Kylläpä harmitti, kun piti palauttaa. Kuvasin muutaman parhaimman reseptin itselleni talteen, mutta olisipa mahtava saada kirja ihan omaksi!

 42. varasin kirjan kirjastosta, mutta tulee varmaan vasta joulun jälkeen, joten oma kirja
  olisi ihana, Olga on Joulu isolla J.

 43. Myös minun kirjahyllyssäni olisi tilaa uudelle joulukirjalle. Mukana arvonnassa siis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *