*Yhteistyössä Seppälä

dsc_6263

Lasten suusta kuultua isänpäivälahjoja suunniteltaessa.

“Isälle ostetaan aina vaatteita, koska muutenhan se kulkisi alasti.”

“Ei se tarvi muutaku kaljaa.” (Töihin liittyy tämä, ei juopottele ollenkaan.)

“Sun pylly näkyy!”

“Tietokonelaukku, ku se on varastanu mun koulurepun itelleen.”

Summa summarum, pehmeillä paketeilla mennään taas.

Hän pitää kaikki muut perheessä hyvin vaatetettuina ja unohtaa ostaa itselleen mitään. Huolehtii muista koko hereilläoloaikansa, eikä muista ottaa aikaa ikinä itsellensä. Ja sanoo nauttivansa tästä kaikesta ♥

Isänpäivä onkin ainoa päivä vuodessa kun suostuu pakotettuna laiskottelemaan koko päivän ja me muut passataan se piloille. Tehdään lemppariruuat, tarjoillaan kakun tilalla amerikkalaista omenapiirakkaa ja käsketään telkkarin ääreen katsomaan mitä ikinä se sieltä katsookaan. Lisäksi keksitään aina jotain yhteistä tekemistä, mutta ei mitään liian suunniteltua. Keilailua, eväsretki, jotain mistä kaikki tykätään.

dsc_6337dsc_6401dsc_6479

Meidän perheessä isä on se vitsiniekka (suorastaan pelle joskus), iltasadun keksijä, kannustaja ja leikkijä. Pelit on hieman uhkarohkeita kun voittamisenhalu on niin kova, mutta siinäpähän nämä samasta puusta veistetyt kasvattavat luonnettaan samalla. Meillä isä tekee tosi hyvää ruokaa, ei kuulemma edes palohälytin ikinä soi, toisin kuin äidillä puuronkeitossa. Meillä isälle myös naljaillaan, koska se ei uskalla meille tytöille sanoa mitään mistä joutuu tilille myöhemmin.

Mun näkökulmasta lapsilla on isä joka ihailee heitä, kannustaa, ja rakastaa ehdoitta.

Äitini sanoi miehelleni silloin kun vanhin tyttömme syntyi, “Tytär ei tarvitse kuin isänsä varauksettoman ihailun, ja hän pärjää”. Ymmärrän täysin mitä hän sillä tarkoitti. Tutkin tätä postausta varten hieman MLL:n sivuja, ja kyllä, samaa asiaa siellä.

Juuri tuota lapsilleni haluan, ja sen uskon kantavan pitkälle. Hyvä itsetunto rakentuu parhaillaan, tytöt (ja poika) oppivat hyväksymään itsensä kun huomaavat että heidät hyväksytään juuri sellaisena kuin ovat. Tässä asiassa meidän isä on korvaamaton. Kasvaessaan näkevät myös itsensä tärkeänä ja oppivat kunnioittamaan itseään ja toisia, kun saavat esimerkin pienestä pitäen.  Tärkeitä taitoja elämää varten, jotka kantavat pitkälle. Ja jos pitkälle tarkoittaa onnellista elämää, en voisi olla tyytyväisempi vanhempana.

kuvat Marianne PykäläinenDSC_6280.jpg

Loppuun vielä runo joka kiteyttää mun mielestä kaiken tästä ihmiselämästä. Jota joka kerta lukiessani tunnen pienen vihlaisun sydämessä että toiminko oikein näiden rakkaideni kanssa.

Lapsi jota ivataan, oppii pelkäämään.
Lapsi jota arvostellaan, oppii tuomitsemaan.
Lapsi jota petetään, oppii pettämään.
Lapsi joka kohtaa vihamielisyyttä, oppii hyökkäämään.
Lapsi joka saa hellyyttä, oppii rakastamaan.
Lapsi jota rohkaistaan, oppii luottamaan itseensä.
Lapsi joka saa tuntea totuuden, oppii ymmärtämään totuutta.
Lapsi jota kiitetään, oppii olemaan kiitollinen.
Lapsi joka näkee annettavan omasta muille, oppii olemaan huomaavainen.
Lapsi joka saa tietoa, oppii tuntemaan viisauden.
Lapsi jota kohtaan tunnetaan kärsivällisyyttä, oppii olemaan pitkämielinen.
Lapsi joka elää onnellisena, löytää rakkauden ja kauneuden.”
(Ronald Russell)

dsc_6570

Ja hei! Ihanat kuvissa näkyvät lahjaideat löytyy Seppälästä. Uusi, niin kaunis myymälä löytyy Veturin alakerrasta. Meidän isä ottaisi ilolla vastaan kaikki nuo paketit. Erityisesti ihastui nahkarukkasiin, pipoon ja ja harmaaseen collegepaitaan. Mutta sit toisaalta ois halunnu myös kotihousut ja lämpimät sukat. Urheilevalle isälle löytyy valikoimaa myös, syksyllä tuli treenivaatteet myyntiin miehille, naisille ja lapsille. Hassu sattuma että olen ostanut viime vuosina kaikki isänpäivälahjat Seppälästä, tykkään vaan niin paljon just miesten vaatteiden mallista ja tyylistä.

Psst, sieltä saa myös vihkosen josta löytyy -30% alekuponki. Kannattaa hyödyntää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *