*Yhteistyössä Flying Tiger Copenhagen

Karmeaa, kauheaa ja silti niin ihanaa. Eli Halloween!

20161011-dsc_5459

Meidän perheessä tämä kammottavan ihana juhla on otettu käyttöön kahdeksan vuotta sitten kun suunniteltiin lapsen synttäreitä lokakuun lopulla. Au pair-vuosi Amerikassa opetti tavoille, ja miksikä ei. Kun kyseessä on juhlat mihin liittyy askartelua, koristelua, leipomista ja lasten kanssa kaikkea yhdessä puuhaamista, olisi suoraan rikollista jättää se käyttämättä.

Tällä kertaa kutsuttiin ystävien lapset mukaan juhlintaan. Kutsu oli varmasti vastustamaton, kun tarjolla on karkkia, ja pukukoodikin pakollinen. Vanhemmille ei ehkä niin houkutteleva kun varma sokerihumala illalla tiedossa, mutta ehkä lasten ilo korvasi senkin.

20161011-dsc_533920161011-dsc_5305

Kuvissa olevista tuotteista suurin osa löytyy Tigerista ja osan olen itse (öhöm, laittanut lapset siis asialle) askarrellut vuosien saatossa. Kurpitsan näköinen kakku leivotaan joka vuosi, ja ulos kaiverretaan ihan oikea. Ihania perinteitä, jotka on meidän lapsille jo niin tuttuja.

20161011-dsc_547920161011-dsc_526920161011-dsc_5236

Pukeutuminen kuuluu isona osana asiaan. Mä en ole mikään suurin fani noiden zombien ynnä muiden asuista, ja meidän juhlissa kaikki saakin pukeutua miten itse haluaa. Kuka sanoi että halloweenina pitää näyttää karmivalta? Pöydän äärestä löytyikin tällä kertaa pelle, hämähäkkimies, my little pony, prinsessa, keiju ja noita.

Jos ei raaski tai halua laittaa rahoja pukuihin, on niitä helppo tehdä myös itse. Viime vuonna oltiin koko perhe rosvoja. Kaikilla raitapaita, mustat housut, musta pipo ja paitaan teipillä kiinnitetty vankinumero. Perheen miehillä vielä tekoviikset ja naisilla punaiset huulet. Lasten mielestä parasta ikinä! (Ja äiti säästää rahaa kun samat housut ja paidat on arkikäytössä pitkin vuotta.)

20161011-dsc_546220161011-dsc_5213

Vinkki! Lasten juhlissa karkkikulho on yleensä aina suosituin, eikä pienet vieraat muuta tahtois syödäkään. Hyvä vinkki, keltä lie kaveriltani olen tämän napannut, on että tuollaisen pienen kipon, esim. muffinivuoan saa täyttää kerran, ja siinä se. Sokerihumala saattaa jopa pysyä aisoissa. I wish.

20161011-dsc_535720161011-dsc_5208

Kattaukset lastenjuhlissa on helppoja. Yleisö ei ole kauhean kriittinen, ja mitä enemmän värejä ja hassuja juttuja, sitä enemmän siitä tykätään. Karkkimadot saa roikkua kupin reunalta, hämähäkit voi laittaa koristamaan kakkua tai sujauttaa sormukseksi. Popcornit taas maistuu aina paremmalta kupista, just niinku elokuvissa.

20161011-dsc_542020161011-DSC_0016.jpg

Sanomattakin varmasti selvää että meillä tykätään Tigerista. Sieltä on vuosia ostettu näitä halloween-tavaroita, mutta lisäksi ihan kaikkea muutakin.

Tigerin TOP 5 meidän perheen mielestä!

·Kaverisynttärilahjat. 10 eurolla saa ison paketin kaikkea pientä ihanaa. Käytännöllistä tai vaan nättiä. Mutta kaikille varmasti löytyy aina jotain.

·Kynttilät. Ainoa paikka mistä kynttiläni ostan. Niin mahtava hinta-laatusuhde! Kruunukynttilät ei valuta, ja isot kynttilät on palanut tasaisesti melkein loppuun asti.

·Pienet sisustustavarat, astiat, kynttilänjalat, korit.. Yksinkertaisen tyylikkäitä, hauskoja, ja ah niin halpoja!

·Kertakäyttöastiat. Synttärikattaukset tai mukaan retkelle, yksinkertaisuus miellyttää silmää näissäkin.

·Askartelutavarat vai miksi niitä nyt kutsuisi, eli hassut värityskirjat, kaiverrettava dinosaurus, maalattavia puuleluja, väritystaulut, tyhjät palapelit.. yms lista on loputon. Ja näistä on moni ollut meidän synttärijuhlien ohjelmana myös. Tai arjessa kivan helppoja ja halpoja tapoja ostaa lapsi hiljaiseksi. Haha! Tai siis keksiä jotain muuta tekemistä kuin ipad..

20161011-dsc_5297Kuvat Marianne Pykäläinen20161011-dsc_543020161011-dsc_5493

Jos halloween-bileet on suunnitteilla, kannattaa suunnata ostoksille mitä pikimmiten. Nämä kauhistuttavat koristeet viedään käsistä. Usko mua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *