Vaikka syyskuun lämpö vaihtui viileämpään lokakuuhun, täällä ollaan edelleen ihan pihalla. Nyt kun puutarhan sadonkorjuukiireet ovat helpottaneet, on aikaa ottaa rennosti, nautiskella syksyn väriloistosta, puuhastella vähän kerrallaan. Ja mitä ei jaksa, siitä jatketaan keväällä.

dsc_4238

Pihan kukoistus jatkuu edelleen kasvien saatua kaunista syysväriä. Lisää kauneutta ja tunnelmaa saa näyttävillä syysistutuksilla. Etualan timanttituija, callunat ja sininata on istutettu tukeviin betonisiin ruukkuihin. Pelkistettyjä ruukkuja on helppo yhdistellä monenlaiseen tyyliin.

dsc_4133

Valkosävyinen syysistutus callunoista ja hopealangoista pääsi tukijalkojen päällä lepäävään laakeaan tulisijaan. Lopuksi peittelin näkyviin jäävän multapinnan kävyillä. Takorautainen pata sopii sekä tulisijaksi että istutusastiaksi.

dsc_4168

Monet puutarhan syystyöt kuluvat rattoisammin pihatalkoiden hengessä, hyvässä seurassa. Värikkäimmät lehdet voi kerätä talteen kauniiseen kantokoriin, josta niitä on helppo noutaa askarteluinspiraation iskiessä. Mikäs sen mukavampaa kuin näperrellä koristeita oman pihan materiaaleista.

dsc_4126

Haravoinnin jälkeen on hyvä hetki virittää tulet tulikoriin. Tämä on ollut meillä jo vuosia, siksi se on rustiikkisesti ruostunut. Korin alle kannattaa ostaa peltialusta, johon tuhkat kerääntyvät. Musta peltialusta on ollut meillä käytössä myös näyttävänä tarjottimena kukkaruukuille, maljakoille, kuohuviinilaseille. Varsin monikäyttöinen siis!

dsc_4141

Lisäämällä tulikorin päälle grilliritilän saa samalla valmistettua nopean hodariaterian. Ainakin meillä tämä toimii hyvänä houkuttimena saada perheen pienimmät apujoukoiksi pihapuuhiin.

dsc_4299

Savun tuoksu ja puiden rätinä tuovat ihanaa fiilistä viilenevään iltaan. Ja jälkkäriksi nautitaan tietenkin tikunnokassa paahdettuja vaahtokarkkeja, avotuliklassikkoa.

dsc_4288

Yhä aikaisemmin hämärtyvät illat antavat luvan kaivaa koristevalot esille. Syysvalot, tunnelmavalot, jouluvalot…rakkaalla lapsella on monta nimeä! Nämä hauskat pallovalot sopivat sekä sisä- että ulkokäyttöön.

dsc_0656

Myös erilaisilla lyhdyillä voi nykyään tunnelmoida turvallisesti.

dsc_4247

Simppelit lyhdyt ovat saaneet sisälleen pattereilla toimivat led-kynttilät. Kynttilävalot kytkeytyvät päälle hämärän tultua ja sammuvat taas aamun valjetessa. Kynttilät voi myös ajastaa palamaan kerrallaan 6 tuntia, niin patterit eivät kulu turhaan yön tunteina.

dsc_0684

Puutarha tarjoaa paljon nautittavaa myös syksyllä. Luo kauneutta lyheneviin päiviin ja pimeneviin iltoihin valoilla, syyskukilla ja luonnon materiaaleilla. Näin puutarha saa aina uuden ilmeen vuodenajan mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *