Ihana marja-aika on käsillä. Nyt todellakin kannattaa syödä makeaa mahan täydeltä!

DSC_9728

Monet ovat jo pakastaneet vitamiinipitoisia mansikoita tulevan talven varalle. Hyvä niin, sillä mansikan vitamiinit säilyvät hyvin myös pakastetuissa marjoissa. Mutta tiesitkö, että mansikka-aika jatkuu aina syyskuulle asti? Myöhäisemmät syyslajikkeet vasta aloittelevat kukintaansa. Herkkuja riittää siis vielä pitkään.

DSC_0070

Marjat ovat maukkaimmillaan tuoreina nautittuina. Ne sopivat niin aamu-, väli- kuin iltapalallekin. Marjat ovat mainio matkaeväs ja niistä saa loihdittua mitä ihanimpia herkkuja kahvipöytään.

DSC_0048

Meillä tuoreet marjat kuuluvat erityisesti kesäaamuihin. Kourallinen marjoja puuron tai jogurtin päälle ja päivä lähtee käyntiin ihan eri tavalla! Herkullinen aamiaisleipä syntyy rapeakuorisesta maalaisleivästä tai makoisasta myslileivästä, johon sipaistaan reilu kerros sitruunatuorejuustoa. Päälle viipaloituja mansikoita, hienonnettua minttua ja pienen pieni loraus juoksevaa hunajaa. Iso kupillinen höyryävää kahvia ja ollaan kesäaamujen ytimessä.

DSC_0029

Kesäinen kahvipöytätarjottava valmistuu tuossa tuokiossa kaupan marenkikakkupohjasta, vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta ja sesongin marjoista. Kaikkea reilulla kädellä annosteltuna. Ihanan nopeaa ja vaivatonta!

DSC_8074

Mikä tahansa kahvikakku aateloituu saadessaan päälleen marjakruunun. Mustikka ja suklaa ovat takuuvarma pari.

DSC_0071 29

Sekä lasten että aikuisten juhlajuomat koristautuvat marjaisilla tikuilla.

DSC_0126

Marjoilla ja vaahtokarkeilla täytetyt grillitikut sopivat myös monen allergisen ruokavalioon. Tämä maidoton ja gluteeniton herkku maistuu melkeinpä vauvasta vaariin. Ja juhlien lähestyessä näiden kokoamisessa kannattaa hyödyntää lapsityövoimaa. Kunhan joku on tarkkailemassa, että herkkuja jää jäljelle myös vieraille.

DSC_0144

Herralan marjatilan myyntipisteissä on tarjolla sekä oman tilan että lähitilojen sesonkituotteita aina toukokuusta syyskuulle asti. Tarkoitus on saada kesäherkut nopeasti tuottajalta asiakkaalle. Myyntikojun marjat tulevatkin niin läheltä, kuin vain on mahdollista saada.

DSC_9719

Löydät Herralan myyntipisteen Veturin pääovien vierestä. Paikalla ollaan maanantaista sunnuntaihin, kelistä riippumatta. Voit siis hakea taatusti tuoreet kesäherkut vaikka joka päivä.

DSC_9736

Nyt nautiskelemaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *